همراه تحصیلی | انتخاب رشته و مشاوره انتخاب رشته

مشاوره تخصصی انتخاب رشته و انتخاب دانشگاه

همراه تحصیلی | انتخاب رشته و مشاوره انتخاب رشته

مشاوره تخصصی انتخاب رشته و انتخاب دانشگاه

کارشناسی ارشد حسابداری


انتخاب رشته ارشد حسابداری

حسابداری عبارت اند از : ثبت و طبقه بندی و خلاصه کردن حساب ها و اسناد مالی.

حسابداری فعالیتی خدماتی است که وظیفه ی فراهم کردن اطلاعات مالی و ثبت و نگهداری اسناد مالی را دارد.

رشته حسابداری برای اولین بار در کشور ما در سال  1330تاسیس شد.

رشته ارشد حسابداری به 3 گرایش

  • حسابداری
  • حسابرسی
  • حسابداری مدیریت

تقسیم می شود و دانشجویان می توانند در مقطع ارشد در هر گرایش که مد نظر دارند تحصیل کنند.

مشاوره تخصصی انتخاب رشته و انتخاب دانشگاه در مرکز مشاوره همراه تحصیلی

معرفی و تعریف رشته حسابداری

رشته ارشد حسابداری یکی از پر کاربرد ترین رشته ها در میان رشته های دیگری که در دانشگاه ها و دانشکده های کشورمان تدریس می شود به حساب می آید. این گفته بیانگر این حقیقت است که هم دروس این رشته دروسی بسیار کاربردی است و هم خود رشته حسابداری رشته ای است که در میان شرکت ها و کارخانه ها و حتی بعضی از خانواده های ثروتمند کاربرد دارد.

زیرا دروسی که در این رشته تدریس می شود بیشتر برای نوع و روش تقسیم کردن و ردیابی اموال و تولیدات و دارایی های یک شرکت یا یک شخص به کار می رود و هم برای حساب کردن تمام دارایی ها و درآمد ها.

در زمان ما با پیشرفت علم و صنعت و اقتصاد صد در صد جامعه هم پیشرفت کرده است. با پیشرفت هرچه بیشتر جامعه و پیشرفته تر شدن صنعت و اقتصاد شرکت ها و روش های درآمدی هم پیشرفته تر می شوند و با پیشرفته تر شدن هر چیز بدون شک آن چیز از تمام جوانب پیچیده تر هم می شود و با پیچیده تر شدن روش های درآمدی و اقتصادی این یک امر عادی است که شرکت ها برای خود حسابدارهایی استخدام کنند.

شرکت ها و نهاد های مختلف می خواهند که از رقبای خود پیشی گرفته و آنها را پشت سر بگذارند و مهمترین عامل برای تحقق این خواسته حساب و کتاب هر چه دقیق تر آنها ست.

دلیل بعدی نیاز بالای اقتصاد امرزه به حسابدارها جدا از دقیق بودن حساب و کتابها بحث پاسخ گویی به نهاد های دولتی و بحث مالیاتی شرکت ها است. شرکت ها برای اینکه مالیات اضافه و بیش از حد پرداخت نکنند و پاسخ ها و اظهار نامه های مالی که به دولت می دهند دقیق باشد تا مبادا جریمه نشوند از حسابدار ها استفاده می کنند.

دلیل سوم برای نیاز امروزه ی شرکت ها و نهاد های مالی به حسابدار ها بحث آینده ی مالی شرکت است. هر شرکتی که در تمام زمان ها از سود و زیان خود به طور دقیق آگاه باشد و آن را کاملا زیر نظر داشته باشد می تواند برای آینده ی خود و یا شرکت ها و ارگان های تحت مدیریت خود برنامه ریزی دقیق انجام داده و از آینده آن ها با خبر باشد.

تمام موارد ی که در بالا گفته شد و مهم هستند و یک حسابدار محسوب می شوند.

معرفی و تعریف حسابرسی

همان طور که گفته شد حسابرسی یکی از گرایش های انتخاب رشته ارشد حسابداری است.

مهمترین موردی که دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته حسابداری مقطع کارشناسی باید بدانند فرق بین حسابدار و حسابرس است که دانستن این فرق و یا تفاوت در هنگام انتخاب گرایش بسیار مهم است.

همان طور که گفته شد برای اطلاع داشتن از تمام سوابق و اتفاق های مالی و داشتن گردش مالی روز هر شرکت حسابداری را استخدام می کند.

در هر شرکت در طول سال هزاران  سند مالی به دست حساب داران بررسی و بایگانی می شود تا در هنگام نیاز گزارش های مالی قانونی دقیقی از آنها استخراج شوند لذی افرادی وجود دارند که به راحتی می توانند در میان حساب ها دست برده و انها را دست کاری کنند و افرادی هم هستند که می خواهند این حساب ها و اسناد همیشه دقیق و بدون دست کاری باشند مانند صاحب شرکت ها و یا مدیر عاملان و ذی نفعان شرکت . از همین جا است که پای حسابرس به میان می آید . یک حسابرس مدام و همیشه در حال کنترل و بررسی حساب و کتاب های حساب داران است . زیرا می خواهد مطمئن شود که حساب و کتاب ها درست است .

پس به طور دقیق و روان و ساده کار حسابرس بررسی و زیر نظر داشتن حساب و کتاب  حسابداران است.

معرفی و تعریف حساب داری مدیریت در انتخاب رشته ارشد حسابداری

حسابداری مدیریت به منظور آموزش تخصصی حسابداری  با تاکید بر بکار گیری رویکرد های استراتژیک و تجزیه و تحلیل های منطقی در تصمیم گیری های مالی تدوین گردیده است.

هدف از ایجاد رشته مدیریت حسابداری در مقطع ارشد تربیت مدیران توانمند در حوزه های مختلف مانند : مدیر عامل ، مدیر مالی و مشاوران مالی کار آمد و کار بلد است.

پس می توان گفت که با مطالعه موارد بالا تفاوت بین 3 گرایش در مقطع ارشد حسابداری را به طور کامل و دقیق فهمیده و درک کردید.

ادامه تحصیل در انتخاب رشته ارشد حسابداری

عزیزانی که به انتخاب رشته ارشد حسابداری علاقه دارند می توانند تا مقطع دکتری در این رشته ادامه تحصیل دهند.

گرایش های مختلف در انتخاب رشته ارشد حسابداری در مقطع دکتری

رشته حسابداری در مقطع ارشد به 3 گرایش تقسیم می شود که عبارت اند از:

 1 . حسابداری

 2 . حساب رسی

3 . حسابداری مدیریتی

شایان ذکر است که عزیزان می توانند در هر سه گرایش تا مقطع دکتری ادامه تحصیل دهند.

بازار کار در انتخاب رشته ارشد حسابداری

رشته حسابداری در ایران یکی از محدود رشته هایی است که بازار کار واقعا خوبی را داشته و تقریبا 80 درصد فارغ التحصیلان انتخاب رشته ارشد حسابداری سر کار بوده و دارای شغل بیمه و مزایا و حقوق هستند. این رشته به دلیل زیاد بودن شرکت ها و ارگان های مختلف زمینه های شغلی بسیار زیادی را از آن خود کرده است.عزیزانی که در انتخاب رشته ارشد حسابداری تحصیل کرده اند می توانند به طور پاره وقت و یا نیم روزی در 2 یا 3 شرکت کار کرده و حساب های آنها را انجام دهند و از همه ی شرکت ها حقوقی دریافت کنند.

به دلیل وجود شرکت ها و ارگان های دولتی متعددی که وجود دارند فارغ التحصیلان رشته حسابداری زمینه ی  استخدام شدن در شرکت های تمام دولتی را هم دارد. و به عبارتی دیگر یکی از رشته های محدودی است که امکان استخدام شدن در ارگان های دولتی در آن بسیار بالا است. افرادی که در انتخاب رشته ارشد حسابداری تحصیل کرده اند اگر تا مدارج عالیه این رشته پیش رفته و در مقاطع ارشد و دکتری رشته حسابداری تحصیل کنند می توانند به کارهای مدیریتی نیز مشغول شوند و پست های بالا و حساسی اختیار کنند.

ما در این مقاله از تمام خوبی ها و مزایای رشته حسابداری گفته و این رشته را از تمام زوایای مثبت نگریستیم. اما تنها نکته ی منفی که در این رشته وجود دارد و از اهمیت بالایی هم برخوردار است تعداد بالای فارغ التحصیلان از رشته حسابداری است که این خود باعث بیکار ماندن تعدادی از افراد که در رشته حسابداری تحصیل کرده اند شده است.

شرایط پذیرش در انتخاب رشته ارشد حسابداری بدون کنکور

در مقاطع ارشد و دکتری حتما باید در کنکور ارشد و دکتری شرکت کرد و نمره قبولی را بدست آورد. و در این مقاطع دیگر شرط معدل و روش بدون  کنکور وجود ندارد .

در مقطع ارشد و دکتری تنها راه قبولی غیر از کنکور روش های بورس تحصیلی و استعدادهای درخشان است.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.